dilluns, 24 de febrer del 2014

Curs 2013-14




Amics de la Terra us ofereix un nou vídeo: 

L'or orgànic- el compost, molt més que un adob... té altres avantatges i beneficis importants.

1) REDUCCIÓ DE GASOS D'EFECTE HIVERNACLE: Reduïm en un 65%,  els gasos d'efecte hivernacle si ho comparam amb la resta de tractaments de residus.

2) REDUEIX L'EROSIÓ: La destrucció de la cobertura vegetal, l'agricultura intensiva, l'erosió, les sequeres , o la urbanització descontrolada són algunes de les causes de la desertificació de les nostres terres. Al voltant del 40 % dels nostres sòls pateixen aquest problema.

3) AUGMENTA LA FERTILITAT DELS SÒLS: La separació selectiva dels residus orgànics condueix a l'obtenció d'un compost de qualitat . Es tracta d'un adob natural molt eficaç que ens permetria substituir gran part dels fertilitzants químics tòxics que contaminen les nostres terres i aigües.

4) ESTALVIAM €: Amb el compost estalviam sous, perquè: quin adob és més barat que aquell que s'obté dels fems i no recorre a altres recursos per produir-ho ?

El compostatge forma part de la solució. Ho podem fer a casa nostra, en el nostre treball, en la nostra comunitat de veïns. No obstant això, cal que també les administracions apostin per aquest tractament i la separació selectiva de la fracció orgànica dels residus per beneficiar-nos dels múltiples avantatges que suposa el compostatge per al conjunt de la ciutadania.

La revolució arriba quan les persones com tu i jo ens hi avançam.

Redueix, reutilitza, composta!


Aquest projecte compta amb el suport de la Fundació Biodiversitat. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada